برگزاری دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی ( آب، سیل و محیط زیست) در گنبد کاوس
دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با محوریت ( آب، سیل و محیط زیست ) با مشارکت هواشناسی، دانشگاه گنبدکاوس، جهاد کشاورزی،منابع طبیعی و آبخیزداری، محیط زیست و… در تاریخ ۲۳ آبان ماه و با حضور مسئولین، مدیران، اساتید و دانشجویان در سالن شهید مطهری دانشگاه گنبد کاوس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی هواشناسی گلستان، در مراسم افتتاحیه این همایش دکتر ابوالفضل طهماسبی رئیس همایش و دانشگاه گنبد کاوس گفت: با همکاری دستگاههای اجرایی میزبان دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی ( آب، سیل و محیط زیست) هستیم و نظر به اهمیت موضوع اظهار امیدواری نمود تا نتایج همایش در جهت حل مشکلات مردم و منطقه کاربردی گردد.
در ادامه خانم دکتر فراستی دبیر همایش گفت: تعداد مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش ۳۵۰ مقاله بوده که با مشارکت ۱۹۵ نفر تنظیم و ۲۹۸ مقاله مورد پذیرش قرار گرفته و بیشترین مقالات دریافتی ناشی از فراخوان مربوط در حوزه مدیریت سیلاب، محیط زیست، آبخیزداری و منابع طبیعی بوده است.
محمد رضا قادری مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان نیز در این همایش با ارائه گزارشی از اقدامات مدیریت بحران استان و شهرستانهای آن در قبل، حین و بعد از سیل روزهای آغازین امسال، گفت: سیل امسال درمجموع ۴۹ هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف کشاورزی، مسکن، راه ها و دیگر زیرساختهای شهری و روستایی گلستان خسارت وارد کرد.
قادری با تاکید بر ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارت سیل در گلستان تصریح کرد: انجام این اقدامات نیز صرفا برعهده یک دستگاه نیست بلکه همه مسئولان و دستگاههای اجرایی استان دراین زمینه مسئولیت دارند ضمن اینکه بایستی سطح آگاهی و دانش مردم را نیز نسبت به هشدارهای هواشناسی، رعایت اصول ایمنی و تجاوز نکردن به حریم رودخانهها و منابع طبیعی ارتقا داد.
سپس نوبت به ارائه مقالات رسید که از چهار مقاله پذیرش شده کارشناسان هواشناسی مقالات:
– تحلیل همدیدی و دینامیکی سامانه سیل آسای گلستان ( مطالعه موردی اسفند ۱۳۹۷)
نویسندگان : محمد اصغری – معصومه احمدی حجت – سمیه ملاحی – محمد اصغری – اقدس جعفری
– مطالعه و برآورد انرژی خورشیدی در استان گلستان با استفاده از داده های ماهواره ای
نویسندگان : محمد کردجزی – نوربخش داداشی – محمد رضا رحمن نیا و عبدالجبار ملاعرازی
توسط آقایان محمد اصغری و محمد کردجزی ارائه
و مقالات :
– بررسی سینوپتیکی و آماری بارش های سیل آسا در استان گلستان مطالعه موردی بارش اسفند ۱۳۹۷
نویسندگان : سمیه ملاحی – محمد کردجزی – نوربخش داداشی – محمد رضا رحمن نیا واقدس جعفری
– بررسی راهکارهای سازشی پدیده اقلیم با نگاه کمی
نویسندگان : خدیجه محمد نیا – سید سهیل معنوی امری،
بصورت پوستر در همایش مشارکت نمودند و در پایان مقاله ارائه شده محمد اصغری معاون مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی تحت عنوان ” تحلیل همدیدی و دینامیکی سامانه سیل آسای گلستان ( مطالعه موردی اسفند ۱۳۹۷) ” مورد تقدیر قرار گرفته و موفق به دریافت تندیس همایش شد که توسط عبدالقدیر کریمی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان و دکتر ابوالفضل طهماسبی رئیس دانشگاه گنبد کاوس به وی اهداء شد.